torsdag 27 oktober 2011

Minicupcakes

Ikväll sysselsatte jag mig med att göra minicupcakes. Hade i blåbärssylt i muffinssmeten. Yumyum!


onsdag 26 oktober 2011

Tejulkalender

Igår blev jag tipsad av Anna L att coolstuff har en tejulkalender. Grym idé! Hade jättegärna haft den, men jag undrar om det är samma tesort i varje påse eller om det är olika. Hade varit roligt om det va olika för då kan man ju få testa nya tesorter :)


söndag 23 oktober 2011

Becki-våldgästning

Skiftande helg i både humör och händelser, men mestadels bra. Dock sovproblem pga rethosta, men å andra sidan har min kompis Becki från Skåneland varit och väldgästat mig och det har varit väldigt roligt! Shopping, AW och filmtittande stod på schemat.

Becki och jag på AW på The Rover i fredags,

fredag 21 oktober 2011

Vovvisar!

Dessa sötnosar låg i vår säng i morse :D

onsdag 19 oktober 2011

Torkade trattisar

I söndags tog jag en promenad med min fina pappa i skogen. Där hittade vi massor med trattkantareller som vi var "tvungna" att plocka. Då vi kommer hemhem igen inser jag att både han och mamma tycker att jag ska ha svamparna. Min frys är smockfull just nu pga all sylt, saft och bär som vi plockade i slutet av sommaren så det skulle bli lite problematiskt att få ner svampen där. Mamma kom då med den brilljanta idén att jag kunde torka svampen. Då behöver man inte frysa den, men man måste lägga den i blöt ett tag innan man använder den. Så nu har min svamp stått på tork i köket på plåtar. Sjukt stor skillnad i volym. Önskar nu då svampen torkat att jag tagit en före- och efterbild. Aja, efterbild blev det iaf.



fredag 14 oktober 2011

Gubben på toan

Ser ni gubben?

Kokboken är här!

Igår kom mitt paket med Tareq Taylors kokbok - Om mat och kärlek. Den verkar jättebra med massa goda recept. Även lite historikbitar från hans liv. Har inte hunnit läsa den än, utan mest kikat på recepten. Ser fram emot att testa något ur den, men det får bli efter CSN/lön :)

tisdag 11 oktober 2011

Egen tvål

Så fort jag får en ny idé till pyssel så vill jag göra det så fort som möjligt, så då jag i lördags blev sugen på att göra egen tvål så såg jag till att köpa material på söndagen och satte sedan igång med tillverkning. Det var busenkelt Allt som behövs är formar, tvålmassa, kastrull, pinne att röra om med, konservburkar att smälta massan i, eventuell karamellfärg samt doftolja. Jag smälte tvål i två omgångar och gjorde först några små gula tvålankor. Använde mig av en iskubsform då jag gjorde dem. Lät tvålankorna hårdna och la dem sedan i andra formar och hällde över genomskinlig smält tvålmassa.

måndag 10 oktober 2011

fredag 7 oktober 2011

Trädgården ur en kocks perspektiv

Igår var jag och Karin på föreläsning med Tareq Taylor. Han pratade om sig själv, egna upplevelser och  diverse mat att ha i trädgården som man kan använda i mat eller bara äta rakt av. Bland annat ogräs och tulpankronblad. Han var en duktig och rolig föreläsare och bjöd på sig själv. Uppskattas! Han tillagade en grymt god fiskrätt med balsamvinäger och till det Gnocchi med pumpasås. Så nu har jag beställt hans bok och ser fram emot att testa recepten i den! :)

Massa folk!

Har inget minne alls av vad han berättade just då :P

torsdag 6 oktober 2011

Jävla fröken

Läste just Underbara Claras blogg och där nämner hon en annan bloggare som heter Anna. Anna skriver om en händelse från hennes barndom då hon var sju år och gick i skolan.

Vi skulle rita hur vår födelsedag såg ut, så jag ritade blommor och paket, stor sol och hela baletten, så som man gör när man är sju år och älskar att fylla år. Sen kom min fröken och tittade på min bild och sa ”i mars finns inga blommor, i mars är det snöslask”. Otroligt sårad skrynklade jag ihop min teckning, ritade en ny med ett rött hus, utanför huset var det snöslask. Huset hade ett fönster där jag ritade mig själv med en stor pratbubbla där det stod ”jävla fröken”.

Grymt bra come back tycker jag! Värd att dela med sig av. Det finns så många vuxna som dödar barns entusiasm för saker genom att säga att "nej sådär är det inte" eller annat. Värst är det väl då det är en lärare eller fröken eftersom det är de som är i barnens uppenbara närhet flera timmar om dagarna.

Annas upplevelse påminnde mig om då jag i tvåan eller trean skulle rita ögon på min trägubbe med linhår som vi fått göra från lin vi odlat själva. Jag misslyckades med ögonen så de blev för stora så istället gjorde jag om ögonen till solbrillor. Finurligt tyckte jag. Min fröken tyckte istället att det var på sin plats att ta ut mig från klassrummet och skälla ut mig...

Får nog införa ett allmänt begrepp "Jävla fröken" som får stå för alla dumma vuxna som vill strypa barns fantasi och entusiasm.

lördag 1 oktober 2011

Tårttips

Håller på med att göra tårtor inför imorrn då mitt hjärta ska firas. Jag brukar göra klart tårtbotten med fyllning och sen låta de stå övertäckta i kylen under natten så allt "göttar till sig". Det gör tårtan mer saftig och yummie! :) Dekorationerna och överdrag gör jag samma dag som tårtan ska serveras.