måndag 28 februari 2011

Gemigfilm.nu

Har varit inne på cdons hemsida och dreglat över alla filmer jag vill ha. Vill ha följande:

- Star Wars filmerna (originalversionen)
- Ice Age 3
- Friends (alla säsonger, fanns för 999 spänn just nu)
- The big bang theory (säsong 2 och framåt)
- Tim Burtons Batman-filmer
- En fisk som heter Wanda
- Många fler!

Dock kommer det nog suta med att jag endast köper Ice Age 3 då jag måste spara pengar till skidresan i slutet på mars.

Loriel förresten, det kommer bilder så fort fonten är gjord! :)

söndag 27 februari 2011

Vinhylla

Min plan idag var att fixa klart vinhyllan och sedan sätta mig och pilla klart hemsidan. Dock tog det sjukt mkt längre tid att fixa hyllan än vad jag trott. Det blev massa extra sågande och filande och skruvande. Men nu äntligen är den klart! It's awesome! Nu ska vi bara fixa en font på den så det blir snyggt och enhetligt med resten av köket.

söndag 20 februari 2011

Hemsidan snart färdig!

Yay! Bara lite småpill kvar på hemsidan och sen är den klar! Idag har jag suttit och pillat med video och ljudsidan mest. Målat en ko till footern. Sitter just nu och pillar med menyn och hoppas den blir som jag vill snart.

Imorrn blir det skola idag. Heldag. Vi ska filma framför green screen och spela in en film på 15 sek med oss själva som huvudroll. Ska bli skoj! :) (bild från http://theboysblog.edublogs.org).

Yesterday...

all my troubles seemed so far away... well no, för igår va en kul dag med full fart! Började dagen med att bli upphämtad av Henko och åkte iväg för att hjälpa honom att flytta till rätt sida av staden (läs i närheten av där vi bor). Käkade lunch på Götas borta i majorna. Yummie I tell ya! Riktigt god pizza!

Efter att vi flyttat klart åkte vi en tripp hem till mig och T och tog med massa skit från förrådet och åkte och slängde det på tippen. Sjukt skönt. Nu kan det äntligen bli lite mer ordning i förrådet ^^ Sen åkte vi till Stenungsund och lämnade av lite grejer och sen hem och byta om för att sedan åka in till stan för lite öl och sen vidare till en fest hos en av medlemmarna i Ts kör. Jätteskoj kväll med härligt folk! :)

För er som missat så gick Eric Saaaaade vidare till finalen i Melodifestivalen så min apan papan är hög som ett hus eftersom hon kommer få se honom i globen den 12 mars ;) Sötapan! Dock hejar jag ju på Brolle så det får bli en bild på honom istället

torsdag 17 februari 2011

The design of everyday things

Det är titeln på en bok i läser i skolan nu. Den är jättebra och intressant. Vissa grejer känner jag igen sen innan eftersom jag läste design på gymnasiet och vi läste sånt då. Dock alltid kul att läsa mer om det så jag klagar inte på vår kursbok ^^

Köks update: Vi tapetserade den diagonala väggen vid spisen igår kväll och satte upp fläkten (typ kl 00.00). Blev jättesnyggt! Bild kommer nog då det är helt klart. Jag ska börja skruva ihop den lilla hyllan som ska va bredvid städskåpet härnäst. Misstänker dock att jag kommer behöva köpa skruvar eftersom de vi har troligtvis är alldeles för långa.

Idag fyller förresten apan papan Monkii Malin år! Jättegrattis till dig sötapan! :D

onsdag 16 februari 2011

Onsdag

Någon av de mest fantasilösa rubrikerna, men hade ingen bättre just för tillfället. Dagen har idag hittills ägnats åt att träna med Maria och pilla med hemsidan. Har bland annat ritat en orm i PS att ha på graf-sidan. Prettyyy!

Fick reda på projektgrupperna idag på disco (kursportalen på HV). Hamnade i en bra grupp tycker jag :) Fick rollen Projektledare tilldelad. Lite nervöst men det kommer gå bra!

Uttrar är söta! Njut av bilden :)

måndag 14 februari 2011

Tired

Tröttiskväll. Myser med Boo framför datorn och kollar på Friends. Bokade förresten biobiljetter till torsdag just. Ska se Änglagård - Tredje gången gillt med Alex :) (bild från http://annelielisabet.blogg.se)

söndag 13 februari 2011

Potter Puppet Porriges

Nu är den äntligen klar! Jag och några klasskamrater spelade in denna i mitten av december förra året och den har legat i min kamera och bara väntat på att bli redigerad. Efter en del strul med olika videoredigeringsprogram fick det bli Movie Maker som jag fixade till videon i. Här är resultatet!

(Yes, är fullt medveten om aning osynk. Det beror delvis på att vi var i osynk samt att Movie Maker inte är det allra bästa programmet att precisionsredigera, men tillräckligt bra för detta ändamålet).

Sallad

Kvällsmat idag blev en mumsig sallad gjord på avokado, röd paprika, morot, isbergssallad, gurka och naturella cashewnötter. Nom nom nom! Bilden är tagen med mobilen så kvalitén är inte megabra.

Köksrenovering

Tralala, nu fixar vi med köket igen. För er som inte vet så har vi hållt på med att renovera köket sedan i mitten av december. Ska bli så sjukt skönt då allting är klart! Dock börjar det faktiskt se ut som ett kök nu. Och ännu bättre, fungera som ett kök! Förra veckan va elektrikern här och installerade spishällen och ugnen. Gissa om vi var glada över att kunna laga mat igen?! En kväll lagade vi till och med två maträtter :P

Anyway, ska fortsätta att fixa med en hylla som ska vara bredvid städskåpet nu. Här nedan kan ni beundra våra urtjusiga handtag som sitter på våra skåp och lådor :)

lördag 12 februari 2011

Art of soul

Idag var jag och Mamma på Art of Soul på Linnegatan. Man får köpa en keramik-kanna, fat, mugg, m.m. och måla den som man vill :) Jag var ute efter en mjölkkanna och såg en jag var sugen på att måla där. Dock var den slut för tillfället så jag tog en annan liten större kanna. Den var också väldigt fin. Ska bli sjukt spännande att se hur den blir då den är bränd! Ska kila dit på fredag och hämta ut dem. Jag målade även på en till grej, men det ska bli en present till T så jag säger inget om den än. Lägger upp bilder på hur de blev efter att jag hämtat ut dem!

fredag 11 februari 2011

Två nya höööl

Var på Tribe igår och tog två nya hål i högra örat. Hade söta Ikka med mig som stöd :) Är riktigt nöjd med resultatet. Nu har jag två hål i vänstra och tre hål i högra. Najs! Efter Tribe kilade vi hem till mig och bakade kladdkakemuffins och spelade Mario Kart hela kvällen. Life is good!

onsdag 9 februari 2011

Seminarie

Idag hade vi seminarie i kursen Kognition och Interaktion. Lärarn kommenterade valet av objekt som jag och Monkii valt att analysera, nämligen Martha Stewarts hemsida. Han sa att det var kanske ett mer "kvinnligt" val om man jämförde med en kille i klassen som valt att analysera framsidan på ett datorspel. Det lustiga är att anledningen till att vi valde just Martha Stewarts hemsida var för att en lärare som vi hade tidigare kurser har favoriserat just den sidan. Och yes det är en manlig lärare...

söndag 6 februari 2011

Rensning

Total rensning av inläggen på den här bloggen. Kommer med nytt material snart igen.